EEN SOLIDE BASIS VOOR PROCESVEILIGHEID CREËREN

Van eenvoudige productiehallen tot complexe verbouwingen en processen, we hebben een schat aan ervaring in industriële projecten en kunnen advies geven op maat van uw project. Een solide basis voor procesveiligheid is essentieel voor de levensveiligheid, milieubescherming, naleving van regelgeving en bedrijfscontinuïteit. We passen onze procesveiligheidsaanpak aan uw zakelijke behoeften aan. Onze procesveiligheidsadviseurs helpen te voldoen aan kritieke bedrijfsvereisten door uw procesveiligheidsplannen in alle operationele stadia te controleren, ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden.

BRANDBELASTINGSBEREKENINGEN

De Belgische bouwvergunningsrichtlijnen vereisen voorlopig advies voor industriële gebouwen van klasse B en klasse C. Wij kunnen u adviseren over de brandklasse van uw project door een brandbelastingsberekening uit te voeren. Voor veel industriële projecten kunnen we vaststellen dat uw gebouw een gebouw van brandklasse A is, in welk geval een voorafgaand advies van de brandweer niet nodig is. Het bepalen van uw brandstrategie in de beginfase helpt ook om wijzigingen achteraf en vertragingen in uw project te voorkomen en tegelijkertijd extra kosten te minimaliseren.

PROCESVEILIGHEIDSANALYSE

Onze ervaren medewerkers kunnen uw team helpen om procesveiligheid voor te bereiden en te documenteren vanaf de allereerste stadia van de faciliteitscyclus, te beginnen bij de ontwerpfase. Met behulp van geavanceerde analysesoftware-systemen kunnen we een tracking- en prioriteringssysteem ontwikkelen om bevindingen op te lossen.

PROCESVEILIGHEIDSAUDITS

We voldoen aan de behoeften op het gebied van procesveiligheid gedurende de hele levenscyclus van een installatie, van het opstarten tot de ontmanteling. Naast de vermelde wettelijke nalevingsmandaten moet de procesveiligheidsactiviteit ook de huidige situatie van de faciliteit weerspiegelen. Indien nodig kunnen onze experts advies geven op het gebied van procesveiligheid evenals volledige audits uitvoeren.