INNOVATIEVE OPLOSSINGEN MET BEHULP VAN STATE-OF-THE-ART MODELLERING

Onze brandveiligheidsingenieurs voeren een brandtechnische analyse uit, ondersteund door het gebruik van geavanceerde computermodelleringsprogramma's. We gebruiken computationele vloeistofdynamica (CFD), rookmodellering en de nieuwste evacuatiemodelleringsprogramma's om de uitdagingen van een gebouwprestatie in een brand te begrijpen en op te lossen.

BEREKENINGEN VAN DE COMPUTATIONELE VLOEISTOFDYNAMYCA

We ondersteunen onderzoeken naar de oorzaak en het gedrag van brandincidenten, waarbij we CFD-berekeningen gebruiken om de invloed van de randvoorwaarden op het gedrag van een brand te analyseren. 3D-simulaties bieden inzicht in het gedrag van de brand en de ventilatieomstandigheden, om de gebeurtenissen te bepalen die zich tijdens het incident hebben voorgedaan.

MODELLEREN VAN TUNNELS

Onze experts bieden robuuste oplossingen om de meest complexe uitdagingen op het gebied van tunnelventilatie op te lossen. We kunnen een kwalitatieve risicoanalyse uitvoeren om te beoordelen of een ventilatiesysteem in staat is om de gevolgen van brand in een spoor- of wegtunnel te beperken. Een combinatie van 1-D- en 3-D-modellering en analyse van rookverspreiding, omgevingstemperatuur en evacuatiebehoeften kan worden gebruikt om een voorlopig ontwerp te maken en de functionele eisen in kaart te brengen. Aan de hand van de resultaten van deze analyse kunnen we bepalen welke maatregelen geschikt zijn om een optimale brandveiligheid in de tunnel te garanderen. Dit kan ook het contractuele kader voor de installatie van het ideale ventilatiesysteem bepalen.

MODELLEREN VAN ROOK- EN GEVAARVERSPREIDING

Met verspreidingsmodellering kunnen we u helpen bij het evalueren van het risicopotentieel en begrijpen hoe uw project van invloed kan zijn op de omgeving. Met behulp van onze geavanceerde modelleringsmogelijkheden kunnen we gevaren beoordelen – zoals rook van een ventilatieschacht, tunnel of parkeerplaats, een brandbaar gaslek of een rookpluim - zodat u corrigerende maatregelen kunt overwegen en de kans op herhaling aanzienlijk kunt beïnvloeden.

EVACUATIEMODELLERING + BIM-INTEGRATIE

Complexe gebouwontwerpen, nieuwe bouwmaterialen en steeds veranderende gebouwindelingen vormen een uitdaging om evacuatie in moderne gebouwen op de juiste manier aan te pakken. Met behulp van de nieuwste brandveiligheidsmodellen kunnen we het veiligheidsniveau van het gebouw controleren met behulp van realtime evacuatiegegevens en simulaties van brand en rook die zich door een gebouw verspreiden. Daarnaast kunnen we brandveiligheid integreren in BIM-modellen, waardoor we vanaf het begin van het bouwproces waardevolle inzichten kunnen bieden aan aannemers en architecten. Het gebruik van één geaggregeerd model maakt een gestroomlijnd ontwerpproces mogelijk en vergroot het potentieel om samen te werken.